Cisac Biem

Musicautor

Проекти, реализирани с подкрепата на Музикаутор

Остава Океан

Автор: Остава
Вид на проекта: Създаване и популяризиране на нови произведения (албум)
Описание на проекта: И с новия си албум група Остава иска да насочи вниманието на публиката към съвременната българска музика. Песните "Океан", "Бесен", "Внимание" са сред най-слушаните в алтернативния рок през 2015 г. и продължават да набират популярност.

Антони Дончев Концерт за джаз квинтет и оркестър

Автор: Антони Дончев
Вид на проекта: Създаване на ново произведение
Описание на проекта: Концертът за джаз квинтет и симфоничен оркестър е "синтез на две на пръв поглед противоположни музики - мъртвата и раждащата се в момента". В произведението се преливат написана музика и импровизация.

Sentimental Swingers Cradle of Love

Автор: Sentimental Swingers
Вид на проекта: Създаване и популяризиране на нови произведения (албум)
Описание на проекта: Албумът съдържа 14 авторски песни, а музиката на триото е реверанс към времето на 40-те, 50-те и 60-те години на 20 век. В проекта, който носи духа на суинга и джаза, участват музикантите от Михаил Йосифов Секстет.

Христофор Раданов Игривата девятка

Автор: Христофор Раданов
Вид на проекта: Създаване на ново произведение
Описание на проекта: Хорото за духов оркестър „Игривата девятка” влиза в репертоара на Софийския духов оркестър. Като последовател на Дико Илиев, композиторът развива и популяризира жанра хоро за духов оркестър, създавайки редица творби, в които претворява авторски българския фолклор.

Валери Димчев Музика за тамбура

Автор: Валери Димчев
Вид на проекта: Създаване и популяризиране на нови произведения
Описание на проекта: Музикално учебно издание (школа) за тамбура с включен CD към него. В школата са включени авторски и автентични български музикални пиеси върху типични български интонации и ритми.

Zafayah One in Spirit

Автор: Пламен Зафиров – Zafayah
Вид на проекта: Създаване и популяризиране на нови произведения (албум)
Описание на проекта: Първи солов албум на автора, обединяващ реге, соул и джаз. В албума вземат участие над 10 топ музиканти от България и Европа, сред които Jahcoustix (Германия), Mellow Mood (Италия), Антони Рикев (WahTony), Волен Милчев (Southwick) & Jahmmi Youth (България).

Георги Арнаудов Musica Ex Machina

Автор: Георги Арнаудов
Вид на проекта: Създаване на ново произведение
Описание на проекта: Концерт за две пиана, клавишни инструменти и оркестър "Musica Ex Machina". Творбата е в областта на класическата симфонична музика с включени елементи на джаз и кросоувър.

Живко Петров After 4

Автор: Живко Петров
Вид на проекта: Създаване и популяризиране на нови произведения (албум)
Описание на проекта: Живко Петров създава 12 класически пиеси и ги обединява в една тема със заглавие "After 4". Това е първи солов проект на пианиста, вдъхновен от "четирите най-важни неща: любовта, равновесието, свободата и смисъла".

Румен Бояджиев Българска поема

Автор: Румен Бояджиев - син
Вид на проекта: Създаване на ново произведение
Описание на проекта: Симфоничното произведение "Българска поема" е посветено на големия български композитор и класик Панчо Владигеров. Произведението е едночастна симфонична поема за голям симфоничен оркестър.