Cisac Biem

Musicautor

Music Works infographic

81% от хората работят по-бързо, когато слушат музика

88% от хората работят по-точно, когато слушат музика

Поп музиката е най-добрия вариант, за да работим бързо и точно

Класическа музика е най-ефективна при решаването на математически задачи

Ембиънт музиката подобрява точността при въвеждането на данни

Денс музиката подобрява уменията за редактиране и коригиране

Ритъмът е език, който разбират всички нации. Той отново ще бъде инструмент за въздействие на маркетинга по време на Световното първенство по футбол. Това отбелязва материал на „Асошиейтед Прес”.

 

Естествено, Мондиалът е събитие, което ще прикове погледите на планетата – мечтано поле за показ на всяка марка, в което само големите компании могат да си позволят да се рекламират. Има обаче и особености. Например, за разлика от финала на американската футболна лига Супербоул, който е най-скъпото рекламно събитие в ТВ ефира на САЩ за годината, в Световното няма много рекламни блокове. Мачовете са разделени от две полувремена и между тях са наредени като на рафт в магазин скъпите спотове, купени от големите марки. Блоковете са твърде дълго. Зрителите стават от пред телевизора. Много от тях започват да вършат нещо междувременно, докато рекламата тече. Ето защо марките, които искат действително да спечелят популярност от събитието, залагат все повече на музика. Така се запомнят. 

Българска Хотелиерска и Ресторантьорска АсоциацияБългарската Хотелиерска и Ресторантьорска Асоциация (БХРА) и МУЗИКАУТОР сключиха споразумение за уреждане на авторските права върху музиката, която звучи в хотелите, заведенията и др. търговски обекти. Срокът на споразумението е петгодишен и от него могат да се възползват както всички директни членове на БХРА, така и всички колективни членове, регионални структури и техни наематели.


Дължимите от ползвателите - членове на БХРА, възнаграждения се изчисляват съгласно общо действащите Тарифи на МУЗИКАУТОР, но с допълнително предвидената в споразумението браншова отстъпка в размер на 50% за първата година и с опция за ползване на същата отстъпка през следващата година при изпълнение на заложения обем. През последните три години на споразумението възнагражденията нарастват със символичен коефициент.

В тези трудни икономически времена за бизнеса е по-важно от всякога да се привличат и задържат клиенти, като в същото време се подобрява мотивацията на служителите.
MusicWorks има за цел да покаже как музиката може да помогне на фирмите да се справят с тези предизвикателства и да се осигури реална подкрепа както за персонала, така и за реализиране на по-големи печалби.Независимо проучване, предприето за MusicWorks показа, че възпроизвеждането на музика на работното място може да има реална полза за бизнеса: повишаване на печалбата, привличане на нови клиенти и увеличаване на производителността.

MusicWorks

www.musicworksforyou.com