Cisac Biem

Musicautor

Българска Хотелиерска и Ресторантьорска АсоциацияБългарската Хотелиерска и Ресторантьорска Асоциация (БХРА) и МУЗИКАУТОР сключиха споразумение за уреждане на авторските права върху музиката, която звучи в хотелите, заведенията и др. търговски обекти. Срокът на споразумението е петгодишен и от него могат да се възползват както всички директни членове на БХРА, така и всички колективни членове, регионални структури и техни наематели.


Дължимите от ползвателите - членове на БХРА, възнаграждения се изчисляват съгласно общо действащите Тарифи на МУЗИКАУТОР, но с допълнително предвидената в споразумението браншова отстъпка в размер на 50% за първата година и с опция за ползване на същата отстъпка през следващата година при изпълнение на заложения обем. През последните три години на споразумението възнагражденията нарастват със символичен коефициент.


За да се възползват от преференциите по споразумението, ползвателите следва да са редовни и изрядни членове на БХРА или на други организации, които са нейни асоциирани или колективни членове. При промяна в обстоятелствата - прекратяване на дейността или на ползването на музика от репертоара на МУЗИКАУТОР, индивидуалните договори ще могат да се променят или прекратяват без каквито и да било неустойки или други ангажименти.

Ако ползвателите прекратят членството си в браншовата организация ще запазят получения лиценз от страна на МУЗИКАУТОР, но възнагражденията им ще бъдат преизчислени без предвидените в рамковото споразумение браншови отстъпки.
Важно е да се знае, че отстъпките за всяка следваща година зависят от общия обем заплатени възнаграждения от всички индивидуални членове, подписали договори по силата на Рамковото споразумение. След 2012 година влиза в сила коригиращ коефициент на нарастване, който доближава нивата на възнаграждения до номиналните нива , но запазва значителните преференции на членовете на асоциацията.
За повече информация относно споразумението и условията на индивидуалните договори се свържете с нас:


ЛИЦЕНЗИРАНЕ ПУБЛИЧНО ИЗПЪЛНЕНИЕ


Момчил Даскалов / Ръководител /
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
моб.: 0886861141


Николай Костов / Сътрудник /
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
моб.: 0885343459