Cisac Biem

Musicautor

Андрония Попова-Рони

Снимка: Facebook

 

На 16 октомври си отиде Андрония Попова-Рони – автор, певица, инструменталист и преподавател. Рони е член на Музикаутор от 2002 г., автор е на десетки произведения и бе част от Sentimental Swingers, Nasekomix и Help Me Jones. През 2015 г. излезе и последният албум на Nasekomix „Великани и джуджета“, подкрепен от Културния фонд на Музикаутор.

Генчо ГенчевСнимка: Offnews.bg

 

На 7 октомври 2017 г. се разделихме с големия български композитор и диригент Генчо Генчев. Той бе дългогодишен ръководител на Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“ във Видин. Член е на сдружението на композитори и автори Музикаутор от 1994 г.

1 октомври - Международен ден на музиката


На 1 октомври празнуват всички музиканти и ценители на музиката.

 

Международният ден на музиката се отбелязва за първи път през 1974 година по решение на Международния съвет по музика към ЮНЕСКО.

Музикаутор изразява надежда, че Национален фонд „Култура“ също ще се превърне във фактор за развитие

 

От Сесия 2017 на Културния фонд на Музикаутор се очаква да бъдат отпуснати около 240 000 лв. на български автори в подкрепа на музикалното творчество в зависимост от класиралите се индивидуални проекти.

На 11-12 ноември 2017 г. в Националната музикална академия ще се проведе второто издание на най-предизвикателното технологично състезание Музикален хакатон. Събитието е подкрепено от организацията на композитори и автори Музикаутор. Част от журито на състезанието ще бъде Васил Русев – Чайката – член на Управителния съвет, който ще връчи и една от наградите на победителите, осигурена от Музикаутор.