Cisac Biem

Musicautor

Министерски съвет

Автор: Rh

 

Международната конфедерация на дружествата на композитори и автори – CISAC, и Европейската група на дружествата на композитори и автори – GESAC, внесоха писмо до всички отговорни институции в България, с което предлагат съдействие за транспониране на директивата за колективното управление на авторското право и сродните му права.

 

Писмото е адресирано до министър-председателя Бойко Борисов, председателя на парламента Цвета Караянчева, председателите на Комисията по културата и медиите и на Комисията по правни въпроси в 44-тото Народно събрание Вежди Рашидов и Данаил Кирилов, както и до министъра на културата Боил Банов.

Европейска комисия

 

Вчера, 7 декември 2017 г., Европейската комисия публикува прессъобщение за решението си да предяви иск срещу България пред съда на ЕС, тъй като страната ни не е транспонирала Директивата относно колективното управление на авторското право и сродните му права и многотериториалното лицензиране на правата върху музикални произведения за използване онлайн на вътрешния пазар (Директива 2014/26/ЕС). Размерът на предявяваната финансова санкция е 19 121,60 евро на ден.

Международен фестивал на китарата Плевен 2017

 

„Музиката на Зора Колева и Константин Кунчев е много различна и си заслужава да се инвестира в нея. Освен че песните им са забавни и със закачливи текстове, двамата са много артистични и спечелиха аудиторията.“


Това каза Деян Каменов – Дидо – вокалист на група D2 и член на Управителния съвет, който връчи специалната награда на Музикаутор за най-добра авторска песен в категория „Китара и глас“ в конкурсната програма на Международния фестивал на китарата Плевен 2017.

Годишни награди на БХРА

 

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) връчи на Музикаутор награда за най-добро партньорство през 2017 г. Това се случи на проведените на 28 ноември 2017 г. в София Хотел Балкан традиционни годишни награди на асоциацията за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта.

Музикаутор с награда за най-добра авторска песен в категория „Китара и глас“ на конкурсната програма

 

От 29 ноември до 3 декември 2017 г. ще се проведе третото издание на Международния фестивал на китарата Плевен 2017, подкрепено от организацията на композитори и автори Музикаутор. Официалното му откриване ще се състои днес от 19.00 ч. в най-добрата зала за музика в Плевен – зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие“, с концерт на Ерик Франсери, Никола Монтела и други.