Cisac Biem

Musicautor

КЗК

Както стана ясно от сайта на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), вече е образувано производство срещу Музикаутор по искане на БНР.

 

За сдружението на композитори и автори новото производство не е притеснение, тъй като два пъти КЗК е разглеждала дейността на Музикаутор и не е установявала нарушения. Това е нормално, доколкото сдружението работи в съответствие с българските закони и с професионалните стандарти на международните си партньори.

 

От друга страна, на пресконференцията на БНР вчера, 13 януари 2017 г., генералният директор Александър Велев изнесе информация, от която стана ясно, че заведеният срещу Музикаутор съдебен иск се базира на „някакви предположения“.

 

Правото е резонна наука и е абсурдно представители на институции да завеждат популистки искове, основани на предположения.

 

Ето защо Музикаутор вярва, че институциите, които са ангажирани в този спор – Съветът за електронни медии, Министерство на културата, КЗК, както и съдът, ще се произнесат в рамките на своите компетенции и на закона.

 

Сдружението на композитори и автори напомня също, че продължаващите действия на ръководството на БНР не са в посока краткосрочното разрешаване на проблема с липсата на музикален лиценз на националното радио.