Cisac Biem

Musicautor

Международен фестивал за поп и рок музика София 2017 Международен фестивал за поп и рок музика "София 2017"

 

С решение на Управителния съвет от Културния фонд на Музикаутор бяха отпуснати средства за подпомагане провеждането на Международния фестивал за поп и рок музика „София 2017“.

 

Това е най-голeмият международен фестивал в София в подкрепа на българската поп и рок музика и благотворителна кауза. Събитието се организира по случай празника на столицата, като за поредна година ще бъде избрана и песен на София за 2017 година.

 

Фестивалът ще се проведе на 18 септември 2017 г. в Зала 1 на НДК в две части:
15.00 ч. – Международен конкурс за изпълнители – Финал (вход свободен)
19.00 ч. – Конкурс за нова българска песен и Гала концерт с награждаване на лауреатите.

 

Билети могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и касата на НДК.

 

Публиката може да определи своя фаворит за песен сред избраните от селекционната комисия, които са достъпни на http://www.sofiasong.bg/. Гласуването става чрез съобщение на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI + съответния номер на песен (напр. DMS BUDNI1, DMS BUDNI2, DMS BUDNI3 и т.н. до 13). Цена на един SMS e 1.00 лв. с ДДС (за абонати на Telenor, Vivacom и Mtel). Средствата са в полза на Националната благотворителна кампания на Столична община – „Нека бъдем по-добри“.

 

Събитието се организира от Спринт Продакшън със съдействието на Министерство на културата, Столична община, Българската национална телевизия, Artvoices и с подкрепата на Музикаутор, Профон и други партньорски организации.

 

Международен фестивал за поп и рок музика София 2017 Международен фестивал за поп и рок музика "София 2017"