„Споделяме МУЗИКА, ЕМОЦИЯ, КУЛТУРА“ събра над 100 музиканти на четиричасов концерт в центъра на столицата

01.07.2014 г.

 

Заключителен концерт от кампанията Споделяме МУЗИКА, ЕМОЦИЯ, КУЛТУРАМалина Едрева, председателят на постоянната комисията по образование, култура, наука и културно многообразие сподели, че от Столична община подкрепят кампанията, защото вярват, че музикалния потенциал на България трябва да бъде съхранен и развит. „Ще продължим да съдействаме на кампанията и на музикалните индустрии в желанието си българските творци да чувстват труда си справедливо възнаграден. Този последен концерт е посветен на засегнатия от бедствието Североизточен регион и доказва, че града ни е национално отговорен и работи в залог и подкрепа на всички останали български градове“ – добави г-жа Едрева.

 

Заключителен концерт от кампанията Споделяме МУЗИКА, ЕМОЦИЯ, КУЛТУРА

Калин Вельов, изпълнителен директор на Българската музикална асоциация, посочи, че „всеки един град, всяка една държава, диша чрез културата“. Той призова всички градове в страната да обръщат повече внимание на подобни кампании и да помагат на музикантите не само в защита на правата им, а и в организацията на концерти, за да могат артистите да творят. „Заключителният концерт от кампанията посвещаваме и на засегнатите от наводненията във Варна, Добрич и Търново и призоваваме хората да не спират да помагат с каквото могат, защото бедстващите все още имат нужда от тях.

 

 

***

В периода 17 юни – 1 юли столицата беше домакин на първата по рода си съвместна музикална кампания, обединила организации-фактори за развитието на музикалната и културната индустрия и десетки творци от българската музикална сцена. „СПОДЕЛЯМЕ МУЗИКА, ЕМОЦИЯ, КУЛТУРА“ е съвместен проект на МУЗИКАУТОР и ПРОФОН в партньорство със Столична община, Българската Музикална Асоциация - БМА, Българската Хип Хоп Асоциация - БХХА и Българската Асоциация на Музикалните Продуценти – БАМП в подкрепа на музикалното творчество, споделянето, музикалните индустрии и кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019.

 

В рамките на мероприятието на ключови места в центъра на София се случваха безвъзмездни концерти на живо, с участието на общо над 120 музиканти от най-различни жанрове и поколения. Сред тях бяха Калин Вельов, Васко Кръпката, Румънеца и Енчев, Мариана Попова, Дани Милев, Венци Такев, Нено Илиев, Рафи, ЖанаБергендорф, Funky Miracle, VenZy, P.I.F, Скандау, Любен Христов, състави от НМУ "Л. Пипков", Националният филхармоничен хор "Светослав Обретенов", квартет "Славей", Ева квартет, Дива река,хип-хоп изпълнители, графити художници, брейк танцьорите от Electric Force Crew и много други.

 

Инициативата се осъществи с медийното партньорство на БНТ, БНР, Радио Бинар, Nova TV, BG MUSIC CHANNEL, Дарик радио, БГ Радио, Radio Nova, Информационна агенция Фокус, Magic FM, Magic TV, Радио Витоша, Монитор, Телеграф, Cross, Fame.bg, Programata, Новинар, Fakti.bg, Mail.bg, Radar.bg и Investor.

 

Информация за активностите в рамките на кампанията може да намерите на официалната станица на "Споделяме МУЗИКА, ЕМОЦИЯ, КУЛТУРА": www.facebook.com/Spodeliame.musica.emocia.kultura