София Димитрова в "Място за нова българска музика": Най-накрая намерих това, което ме прави щастлива

30.07.2020 г.


Снимка: Виктория Стоева

 

Най-накрая намерих това, което ме прави щастлива. Това каза в рубриката „Място за нова българска музика“, съвместна продукция на Радио "Фокус" и "Музикаутор", певицата София Димитрова, която представи новата си песен „Няма как“.

В последните години освен певица, София се изявява и като композитор. След като е опитала различни стилове и музикални инструменти най-накрая е намерила това, което я прави щастлива и собствения си стил, разказа тя. Още от 3-годишна възраст знае, че иска да се занимава с музика. Свири на цигулка и пиано, освен това и на старинни инструменти като виола да гамба и блокфлейта. Събрала е голям асортимент от умения. Музикалното си образование започва в морската ни столица, а след като завършва там, заминава за САЩ. В Ню Йорк учи оперно пеене. Връща се във Варна и започва да пее любимия си стил – джаз, както и съвременна поп музика, такава - каквато самата тя пише.

Сега София работи върху втория си авторски албум. Този път в колаборация с други музиканти. Очаква се той да бъде готов есента. Ако искате да видите и чуете София Димитрова на живо, може да го направите във Варна, където тя пее джаз в познатите клубове. В близко бъдеще очакваме и голямо турне, с което певицата ще представи новия си албум.

Песента „Няма как“ не е посветена на някого, каза още изпълнителката. Акцентът на оранжевия цвят в клипа се е получил случайно, но често дефектите се превръщат в ефекти, обясни тя.

Песента може да чуете тук.

 

 

Автор: Биляна БОЗИНАРЕВА

http://focus-news.net/news/2020/07/29/2793995/sofiya-dimitrova-pevitsa-nay-nakraya-namerih-tova-koeto-me-pravi-shtastliva.html


„Място за нова българска музика“ e съвместна кампания на Музикаутор и Радио „Фокус“, с която поставяме на фокус популяризирането на новата българска музика.

От понеделник до петък след 13.00 ч. в програмата на Радио „Фокус“ слушателите ще имат възможност да чуят съвременни български песни от известни и не толкова популярни музиканти. Целта на кампанията е да покаже разнообразието на българското музикално творчество, което се ражда всеки ден.

Ако вие сте български автор и искате трибуна за вашата музика в България, изпратете заявка (линк за изтегляне) на имейл music@musicautor.org и бъдете на „Място за нова българска музика“ с Радио „Фокус“ и Музикаутор.