YAVI: Излизането от зоната на комфорт води до опит и нова гледна точка

30.10.2020 г.

Снимка: Личен архив

 

Излизането от зоната на комфорт води до опит и нова гледна точка. Това каза за рубриката на Радио „Фокус“ и Музикаутор музикантът Явор Велчев, по-известен на музикалната цена с псевдонима „YAVI“. Той представи песента си „Безброй луни“.

„Песента „Безброй луни“ е първата от триптиха, който започнах съвместно със Светлин Къслев, който е аранжор на песента. Като казвам „триптих“, имам предвид и други две песни, които излязоха след тази песен. Това са песните „Частица от теб“ и най-новата ми песен, която носи името „Цунами“, обясни той.

Неиздадените парчета на артиста са около 300, но в интернет могат да се намерят около 30. Преди половин година той написа и продуцира песента на Веси Бонева „Остани“, в която свири на китара и пее бек вокалите.

„Много се гордея с тази песен, защото тя е много красива и богата балада“, коментира той.

Явор композира във всякакви жанрове, включително и детска музика. От известно време авторът дори продуцира.

„В момента продуцирам една млада изпълнителка. Тя е само на 14 г. и се казва Валерия Войкова. Написах песен за нея, а съвсем скоро очакваме да излезе и видеото към нея.

YAVI определя себе си като пъстра личност.

„Оптимист съм и мисля, че това ми дава енергия да постигам мечтите си. Това, което повече ме напряга, е, че това изисква доста време понякога. Последната подобна ситуация, която ми се случи, бе покрай песента „Вместо мен“, на която съм автор на музиката. Отне ми около 20 г. да си възвърна юридически правата върху това. Когато се боря с измеренията на времето в живота съм, може би, идея по нещастен, но като цяло съм щастлив човек“, каза той.

Явор Велчев вече е и щастлив баща. От скоро има нов член в семейството му и това е малкият Дариел.

„Смея да твърдя, че Веси, която е негова майка, се справя прекрасно с майчинството, защото я наблюдавам всеки ден и час. Мисля, че сме много одухотворени родители и бебенцето се чувства страхотно с нас. Смея се с глас от физиономиите, които прави и инстинктивните жестове, които самият той не разбира още. В момента той е източник на смях и хумор в житейското ни пространство. Най-много се смея, когато виждам част от себе си, превъплътена в едно микрочовече, което реагира и опознава света“, каза той.

Според YAVI излизането от зоната на комфорт е нещото, което води до опит и нова гледна точка към живота и реалността.

Светът се променя, но ще оцелее само с любов, каза още творецът.

„Вярно е, че с любов не можем да преборим физиологичния вирус, но можем да се справим емоционално с проявите и последствията му“, каза Велчев. Той призова хората да съумеят да пречистят себе си, особено с наближаването на Коледа. Да слушат музика, каквато харесват, да поощряват българските артисти и да отворят сърцата си за любовта.

На песента „Безброй луни“ може да се насладите на линка долу.

 

 

Автор: Биляна БОЗИНАРЕВА

http://focus-news.net/news/2020/10/31/2818523/yavi-izlizaneto-ot-zonata-na-komfort-vodi-do-opit-i-nova-gledna-tochka.html


„Място за нова българска музика“ e съвместна кампания на Музикаутор и Радио „Фокус“, с която поставяме на фокус популяризирането на новата българска музика.

Повече за кампанията и всички материали от нея можете да намерите на:

https://www.musicautor.org/bg/campaign/myasto-za-nova-bulgarska-muzika