"Music for-ward"

14.10.2021 г.

Това е новият влог на Музикаутор!

Тук авторите задават въпросите, а експертите отговарят. Тук можете да получите точна и конкретна информация за това как да управлявате авторските права върху музиката си и какво е необходимо да знае всеки един музикант, за да монетизира творчеството си по-добре.

Това е мястото, където музиката винаги има право!


епизод 1:
Как печеля от дигиталните платформи?

В епизод 1 ще научите как да дистрибутирате и да печелите от дигиталните платформи. Специален гост-водещ на влога е Прея, а темата разяснява Яна Тодорова от отдел "Развитие дигитални права" в Музикаутор.

 

епизод 2:
Как печеля от YouTube и как мога да защитя музиката си от кражба?

В епизод 2 ще научите как работи YouTube и как Музикаутор взаимодейства с най-голямата платформа за видеосподеляне, за да генерира приходи за авторите в музиката. Гост-водещ е диджеят и продуцент Фабрицио Паризи, който има италианска и българска жилка, а неговата музика е отдавна популярна и извън България. По темата той разговаря с Росина Петрова от отдел "Развитие дигитални права" в Музикаутор.

 

епизод 3:
Как да управлявам творчеството си?

В епизод 3 ще научите как авторите могат да управляват творчеството си, какво трябва да знаят за регистрацията на нови произведедения, как се определя делът на всеки един от авторите в рамките на едно произведение и какви са възможностите, които предоставя онлайн порталът за автори MUSIT. Гост-водещ е певецът и автор на десетки български хитове Любо Киров, който отправя своите въпроси по темата към Кристина Стоянова от PR отдела на Музикаутор.

 

епизод 4:
Как се проследява музиката ми?

Гледайте епизод 4 "Как се проследява музиката ми?", в който ще научите всичко за мониторинга на музикално съдържание, в който самите звукозаписи служат за идентифициране на произведенията и авторите им. От епизода ще разберете кои са международните бази данни за музика, какво точно означава т.нар. "fingerprint" на звукозаписа и ще получите информация за VERICAST системата, която Музикаутор предоставя като услуга за своите членове. Гост-водещ този път е сърцето на Mary Boys Band Мария Мутафчиева, която открива отговори в непознатата тема за проследяването на музика заедно с Михаела Профирова от отдел „Mеханично лицензиране и разпределение” в Музикаутор.

 

 

 

 

Read more